Flats at the former Farmers Boy, Maidenhead

March, 2020
Works are progressing well for the construction of a new block of three-storey flats in Maidenhead.
After establishing the planning consent, TP Architects have prepared a detailed construction package, and are currently undertaking Contract Administration duties.

Thorpe House School progressing on site

December, 2019

The new Multi Purpose Hall along with new classrooms, changing facility and office is progressing well on site.

Timber cladding is now being installed with, completion and handover expected February 2020

Waterside Quarter site progress

December, 2019

Concrete frame progress on our Waterside Quarter project in Maidenhead.

St Marys School new classroom building complete and occupied

October, 2018

The new 3 storey classroom building for St. Marys Private School in Gerrards Cross is now complete and handed over to the client.

This new building creates a strong courtyard frontage to the school, blending historic with contemporary and further enhancing the already strong brand of the school.

St. Marys School classroom building progressing on site

May, 2018

The new 3 storey classroom building is progressing well on site. The use of SIPS panels means the building form is emerging at a fast pace on this tight timescaled project.

Castleview School shortlisted in Design Awards

August, 2017

Our Castleview School project has been shortlisted as one of top 10 designs in the 2019 Design Awards.

Burnham Park features in Guardian article

August, 2016

Our brief was to design and manage the construction of a replacement Community Centre for Burnham Parish Council. the new building provides a flexible, multi-functional and environmentally friendly space with high quality facilities for the community, council officers and local businesses.

Set in a conservation area and in the green belt, on a very prominent village green site, we were restricted to the floor area and height of the original building. A highly efficient use of space was required to achieve both the client’s objectives and planning consent. The design also needed to minimise future running costs and support the Council’s environmental credentials and DDA commitment.

The finished building enhances its conservation surroundings blending timber and brick to create open, airy spaces. Sustainability features are achieved with full height glazing and roof lights to maximise daylight within the building, while ground source energy provides the building’s heating and cooling requirements.

Grove Park in Brant Completed

August, 2015

Constructed within the grounds of an existing school in Brent, North London, this new-build facility was designed and fully equipped to cater for the needs of sixth form students with special needs, including the severely handicapped to provide a bright and inspirational learning environment.

The unit was procured under a design and build contract and we worked collaboratively with London Borough of Brent’s consultants and main contractor Cirus, to meet client objectives. The project was delivered on time and on budget.

The building has a contemporary design with an exposed steel and glu-lam structural frame and an inverted curved roof. A key requirement was to produce a sustainable, energy efficient building without elevating the construction costs. The desired BREEAM ‘Very Good’ standard was achieved with a range of features including high daylight utilisation, solar shading and a ‘green’ sedum grass roof covering.